Gjysmëhëna e Kuqe Turke ndihma për COVID-19 për Kryqin e Kuq Shqiptar

Gjysmëhëna e Kuqe Turke ndihma për COVID-19 për Kryqin e Kuq Shqiptar
Gjysmëhëna e Kuqe Turke ndihmon Kryqin e Kuq Shqiptar me materiale mbrojtëse ndaj COVID-19. Sot në aeroportin e Rinasit, u organizua ceremonia e pritjes së një sasie prej 1.3 tonësh materiale mbrojtëse që Gjysmëhëna e Kuqe Turke i akordon Kryqit të Kuq Shqiptar, për t’i përdorur në mbrotje të vullnetarëve dhe të personelit të saj në realizimin e veprimtarive humanitare në ndihmë të shtresave më në nevojë. Ky kontigjent ndihmash përbëhej nga 75 000 maska, 4000 doreza, 2000 kostume mbrojtëse, 2000 syze mbrojtëse.
Ndihma e dorëzuan Presidentit të Kryqit të Kuq Shqiptar z. Ylli Alushi, nga Ambasadori i Republikës së Turqisë në vendin tonë, z. Murat Ahmet Yoruk. Z. Ylli Alushi falënderoi Gjysmëhënën e Kuqe Turke dhe Ambasadorin e Republikës së Turqisë në vendin tonë dhe nëpërmjet tij Qeverinë dhe popullin turk për ndihmat e dhënë në këto ditë të vështira të përballjes me pandeminë. Në këtë ceremoni ishin të pranishëm dhe përfaqësues të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe Ministrisë së Mbrojtjes.

Ndajeni me miqte tuaj: