Armët bërthamore duhen eleminuar – 75 vjet nga katastrofa e Hiroshimës dhe Nagasakit

Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq – Më 6 gusht 1945, 75 vjet më parë ndodhi tragjedia e Hiroshimës dhe Nagasakit.

Në botë sot, janë më shumë se 14 000 bomba bërthamore. Me mijëra të tilla të gatshme për t’u hedhur në çdo moment, shumë më të fuqishme se ato që shkatërruan Hiroshimën dhe Nagasakin në vitin 1945.
Marrëveshjet për armët bërthamore janë lënë pas dore, armë gtë reja janë prodhuar, dhe rreziqe serioze kanë shpërthyer. Pikërisht për këtë, kemi nevojë për një marrëveshje për eleminimin e armëve bërthamore. #NuclearBan. Për të mësuar më shumë, konsultoni www.notonukes.org.

Ndajeni me miqte tuaj: