Afganistan: Janë me mijëra ata që kanë marrë ndihma që ku kanë shpëtuar jetën gjatë vitit 2015 – Komiteti ndërkombëtar i Kryqit të Kuq –

Konfliktet e vazhdueshme dhe dhuna vazhdojnë të shkatërrojnë jetët e qindra mijëra njerëzve në Afganistan.

Në vitin 2015, ne kemi shpërndarë ndihma bazë, të tilla si ujë të pijshëm dhe përkujdesje shëndetësore, për ata më në nevojë anekënd Afganistanit. Ekipet tona kanë vizituar gjithashtu, ata që vuajnë dënimin me qëllim që të monitorohet kushtet e jetesës dhe trajtimi i tyre, dhe kanë punuar pa pushim për të ndihmuar në rikrijimin e lidhjeve familjare të ndarë nga konfliktet.

Disa të dhëna kryesore të punës së KNKK në Afganistan gjatë vitit 2015
Trajtim mjekesorJanë kryer 1.5 milion trajtime mjeksore.
Uji i pasterËshtë shpërndarë ujë i pijshëm për 260,000 njerëz.
Ndihme baze145,000 njerëz kanë marrë ndihma bazike, si ushqim dhe batanije.
Rehabilitim i pergjithshem130,000 njerëz kanë përfituar nga shërbimi i rehabilitimit fizik.
Mesazhe derguar12,000 mesazhe dhe bisedime telefonike janë shkëmbyer ndërmjet të vuajtësve të dënimit dhe familjeve të tyre.

Ndajeni me miqte tuaj: