VEPRIMTARIA E KKSH NË PERIUDHËN 1922-1939

DISA NGA VEPRIMTARITË E KRYQIT TË KUQ NË SHQIPTAR NË KËTË PERIUDHË JANË:

  • Ngritja e Shkollës së Infermiereve vizituese, që vuri bazat e shërbmit të infermiereve në shëndetin publik. Kjo shkollë rithemeloi mbi baza më të forta shkollën e infermiereve që ka
    ekzistuar deri në vitin 1931 gjithnjë e mbajtur dhe subvencionuar nga KKSH.
  • Ngritja dhe mbajtja e mbajtja e një numri azilesh për pleqtë në disa qytete të vendit;
  • Organizimi i Pikës së Shpërndarjes së qumështit për më nevojtarët.


Ndajeni me miqte tuaj: